Salı, Ağustos 31, 2010

Krişna Vadisi

Krişna Vadisi'nden sevgiler! Macaristan'dan yazıyorum. Krişna Vadisi (Krishna Valley) ya da New Vraja Dhama Macaristan'da iyi bilinen turist merkezi Balaton Gölü'ne 30 km uzaklıkta, 250 hekantardan fazla yüzölçümüne sahip, tipik bir orta Avrupa kırsal alanında kurulmuş, harika bir doğaya sahip bir köy. Bu proje manevi öğretmenim Sivarama Swami Maharaja önderliğinde 1993 yılında hayata geçirilmiş. Köyün nüfüsunu oluşturan yaklaşık 150 kişinin, otuzdan fazla aile ve yirmi çocuktan meydana geldiği bilinmekte. Yakın dostlarımız Gaura Sakti Prabhu ve Adi Radhika Mataji 2 güzel kızları ile birlikte bu köyün sakinlerinden. Ayrıca, Gaura Sakti Prabhu Macarsitan'daki komüniteye başkanlık görevini de sürdürüyor.
Bu köye ayrıca New Vraja Dham denmesinin sebebi; spirituel dünya olan orjinal nektar okyanusu Vraja'nın bu dünya üzerindeki tezahürü olmasıdır. Buradaki mabede kutsal suretlerinde Şri Şri Radha Syhmasundara murtileri ev sahipliği yapmakta.
Burayı her ziyaret edişimde içimi tarifi mümkün olmayan bir mutluluk kaplıyor. Bugün manevi öğretmenim ile kısa bir konuşma yapma fırsatı da yakaladım. Perşemde günü Janmastami (Krişna'nın dünya üzerinde beliriş günü) festivalini hemen arkasından da manevi öğretmenimin gurusu, aynı zamanda Iskcon kurucu açaryası Şri Şrimad Şrila Prabhupada'nın doğum gününü kutlayacağız. Bu sebeple köyde hazırlıklar sürerken bir yandan müthiş aktiviteler devam ediyor.

Hiç yorum yok: