Cumartesi, Ekim 29, 2011

Baharat Çayı Tarifi


Son günlerdeki hava değişimi ve grip salgını söylentileri... Bu çayı soğuk sonbahar ve kış aylarında ve mevsim dönümlerinde hasta olmasanız bile içmenizde fayda vardır zira bağışıklık sisteminizin kuvvetlenmesini sağlayacaktır.

Malzemeler :

1 Litre su
2 çay kaşığı tane karanfil
2 çay kaşığı dövülmüş tarçın çubuğu
1 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil
1 çay kaşığı kakule tohumu
1 çay kaşığı rezene
1 limonun suyu
2 çorba kaşığı esmer şeker 

Hazırlanışı:

Şeker ve limon suyu hariç bütün malzemeleri uygun bir kaba koyup kaynatın. Su kaynayınca ateşin altını kısın ve kısık ateşte beş dakika daha kaynatın. Sonra ateşten alarak bir süzgeç yardımıyla elde ettiğiniz çayı süzün. Limon suyu ve şekeri de ekleyerek güzelce karıştırın. Çayımızın daha etkili ve lezzetli olması için sunumdan önce mutlaka maha mantramızı tekrarlıyoruz. Hare Krişna Hare Krişna Krişna Krişna Hare Hare, Hare Rama Hare Rama Rama Rama Hare Hare.


Sıcak servis ediyoruz. Afiyet olsun.


Sevgilerimle, 
Nrsimha Krişna das (Serhat) 

Hiç yorum yok: