Pazar, Mayıs 08, 2011

Dünya Ana


Vaişnava geleneğinde yaşayan kimseler dünyaya Tanrı’nın bir enerjisi olarak saygı duyar ve annemiz olarak kabul eder. Rabbin arzusuyla, dünya ana bedenlerimizi meydana getirir ve bize yiyecek ve koruma sağlar. Giydiğimiz giyisiler, içinde yaşadığımız binalar, bu blog sayfasını okuduğumuz bilgisayarların tümü onun birimlerinden üretilmiştir. Kutsal Vedalar bizim bağımsız ilişkimizi açıklar. Eğer annemizle uyum içinde yaşar, sadece yaşayacağımız kadarını alır ve bize sağladığı her şeyi Yüce Tanrı’nın hizmetinde kullanırsak barış ve huzur artar. Bununla birlikte, dünyamızı sömürürsek, kaynaklarını kötü amaçlar için kullanırsak, hırsız oluruz ve cezalandırılmayı hak ederiz. Doğal afetler, savaşlar ve belalar artar ve bunun sonucu da kıtlık ve daha fazla ıstıraptır.
Bu sebeple, bilge kimseler günümüz çağında gezegeni beladan koruma yolunun insanlar arasında Tanrı bilincini canlandırmak olduğunu tavsiye ederler. Krişna bilinci her şeyin dünya tarafından, Tanrı’nın enerjisiyle yaratıldığını ve Tanrı’ya ait olduğunu, O’nun hizmetinde kullanılması gerektiğini anlatır. Hepimiz kardeş olarak bağlantılı olduğumuz için her birimizin, birbirimize, Dünya Ana’ya ve Tanrı’ya karşı sorumluluklarımız vardır. Bütün canlı varlıklar, insanlar, hayvanlar, ağaçlar, bitkiler, nehirler, dağlar, denizler Tanrı tarafından yaratılmıştır, kutsaldır ve bu sebeple bizim özenimizi ve saygımızı hak ederler.
Konu ile ilgilenenler için İngizilizce kaynaklardan web sitesi önermek isterim. "Save Earth Now"  yazar - Satsvarupa dasa Goswami. Ayrıca Sri Ishopanishad 1.1, Bhagavad-gita 3.12-14, ve Srimad-Bhagavatam, Fourth Canto, Chapter 18.

Anneler gününüz kutlu olsun!

Sevgilerimle…

Hiç yorum yok: