Pazar, Temmuz 11, 2010

Belgrad Ormanı'nda Yürüyüş

Pazar günü tekrar toplandık. Belgrad Ormanı'nda bir japa yürüyüşü ve ardından piknik planlamıştık. Belgrad Ormanı İstanbul'un nadir oksijen depolarından birisi ve en öenmlisi. Hem şehir merkezine çok yakın hem de büyük bir arazi üzerinde yayılmış durumda. Ben şahsen doğada olmayı çok seviyorum. Günlük yaşantımızda maddi kaygılar, stres ve birçok dış etken ile meşgul ettiğimiz zihnimizi doğada dinginleştirmek gerçekten çok kolay. Belgrad ormanı yürüyüş ve koşu parkuru 6 km uzunluğunda. parkur boyunca özellikle  de başlangıcında birçok spor aleti mevcut. Spor aletlerini gören Adi Purusha Prabhu bizi ve etraftaki diğer insanları hayretler içerisinde bırakan çalışmalar yaptı. :)
Bu aletli jimnastik ile de yetinmeyen Prabhu tam 101 kg agırlındaki bedenimle birlikte beni yol boyunca 3 kere omuzlarına alıp onar tur oturup kalkma hareketi yaptı. Yürüyüşümüz boyunca bazı yerlerde durakladık, bazı yerlerde de çok hızlı yürüdük. Adananlarla birliktelik gerçekten çok hoş. Muazzam doğada her anın tadını çıkardık.
Yürüyüşün sonuna geldiğimizde on altı tur japamı bitirmiştim. Hemen bir piknik yeri ayarladık fakat mangal kokusu hepimizi fazlasıyla rahatsız etmişti. Elimizdeki tek tütsü ile bu kokuyu bertaraf etmeye çalıştık. Küçük bir kirtan sonrasında Rohini Mataji'nin hazırladığı birçok çeşit ve Prema Mataji'nin yaptığı tahinli börek praşadamlarını onurlandırdık. Günün sonunda evin yolunu tutmadan önce herkesin yüzünde tatlı bir tebessüm mevcuttu.

Hiç yorum yok: